Kim jesteśmy?

Zgraną ekipą doświadczonych fryzjerek, które uwielbiają sprawiać, by ludzie czuli się piękniejsi. Śledzimy nowe trendy we fryzjerstwie, najmodniejsze fryzury, nowinki w pielęgnacji włosów, ale przede wszystkim dbamy, by odwiedzające nas osoby wyszły z taką fryzurą, jaką sobie wymarzyły. Potrafimy też doradzić niezdecydowanym i dobrać najlepsze zabiegi pielęgnujące do kondycji włosów. Wiemy, jak odbudować włosy i sprawić, by odzyskały blask. Jeśli szukasz salonu fryzjerskiego w centrum Warszawy, o niepowtarzalnej atmosferze, to dobrze trafiłeś.

Salon fryzjerski Lusia Warszawa Centrum

Co nas wyróżnia?

Profesjonalizm i olbrzymie doświadczenie naszych najlepszych fryzjerek, bo bez tego nie ma dobrego salonu fryzjerskiego. Korzystamy z wysokiej jakości materiałów do pielęgnacji włosów tak, by włosy naszych Klientek i Klientów były coraz zdrowsze i wyglądały wspaniale. W naszym Salonie panuje też bardzo przyjazna i kameralna atmosfera. Uważamy, że szkoda życia na pracę w stresie i anonimowości, dlatego tworzymy miejsce, w którym dobrze się czujemy, i które daje upust naszej fryzjerskiej kreatywności.

Jak się zaczęło?

Nie każdy wie, że nasz Salon fryzjerski na warszawskiej Ochocie ma bardzo długą historię. Jego twórczynią była pani Leokadia Popowska, której pasja do mody była silniejsza od szarzyzny lat 70. W 1978 roku zdobyła tytuł mistrzyni Polski we fryzjerstwie. Od tego czasu była wielokrotnie sędzią fryzjerskich konkursów ogólnopolskich i międzynarodowych, uczestniczyła w rewiach i pokazach fryzur konkursowych w Polsce i w Europie. Przez lata cieszyła się też fryzjerskimi sukcesami zawodników, których przygotowywała do mistrzostw.

Pod koniec lat 80. założyła swój własny salon fryzjerski na Ochocie, przy ul. Tarczyńskiej w Warszawie, gdzie mieści się do dziś. Pani Lusia niedawno przeszła na emeryturę, ale w Salonie fryzjerskim wciąż pracują jej najlepsze uczennice. Niejeden fryzjer na warszawskiej Ochocie i w całej Warszawie zdawał pod jej okiem egzamin, bo przez długie lata była też członkiem komisji egzaminujących młodych adeptów fryzjerstwa. Dziś wciąż służy radą i czuwa nad jakością kształcenia młodych fryzjerów w naszym salonie fryzjerskim.

Dzięki połączeniu profesjonalizmu i domowej atmosfery nasz salon fryzjerski w centrum Warszawy wciąż tętni życiem, a nasze Klientki i Klienci wracają z rodziną i znajomymi. Towarzyszymy im na co dzień, ale też w najważniejszych momentach ich życia, gdzie modna fryzura jest sprawą wielkiej wagi. Fryzury na studniówkę, upięcia na wesele i szalone metamorfozy fryzur powstają właśnie tutaj.

Naszej pracy przyglądają się uczniowie, którzy tutaj zgłębiają tajniki fryzjerstwa. Zależy nam, by w przyjaznej atmosferze uczyli się, jak być dobrymi fryzjerami. Oni z kolei wnoszą swoje młodzieńcze spojrzenie, energię i fryzjerskie pomysły.