Regeneracja i pielęgnacja włosów

Regeneracja włosów coraz częściej chodzi Ci po głowie? Nie wiesz jak odżywić suche włosy? To częsty problem. Nasze włosy wciąż są narażone na wiele negatywnych czynników. Powszechnie wiadomo, że zanieczyszczone powietrze źle wpływa na nasze zdrowie. Mniej oczywiste jest to, że również nasze włosy na tym cierpią. Zanieczyszczenia w powietrzu niszczą strukturę włosa, co utrudnia tak codzienne czynności, jak na przykład rozczesywanie. Na szczęście mamy dziś wiele sposobów na odbudowę zniszczonych włosów.

W naszym salonie fryzjerskim dysponujemy całą paletą zabiegów na włosy, które sprawią, że Twoje włosy będą wyglądały pięknie i zdrowo jeszcze długo po wyjściu od fryzjera:
• ampułki do włosów,
• botoks na włosy,
• keratynowe prostowanie włosów
– to tylko niektóre zabiegi, które mamy w ofercie naszego salonu fryzjerskiego. Nasze doświadczone fryzjerki chętnie doradzą, który z nich będzie najlepszy, by przywrócić blask Twoim zniszczonym włosom.

Diamentowa odbudowa włosów

Dzięki kwasowi hialuronowemu, witaminom i ekstraktowi z granatu zniszczone włosy są wyraźnie zregenerowane już po jednym zabiegu. Zabieg diamentowej odbudowy włosów jest też idealny dla suchych włosów, które niesfornie się puszą. Seria czterech zabiegów zapewnia długotrwały efekt – regeneruje włosy od wewnątrz, dzięki czemu zyskują maksymalną objętość, są miękkie i dobrze się układają.

Keratynowa odbudowa włosów

Keratynowa odbudowa włosów to zabieg szczególnie polecany dla suchych i farbowanych włosów. Nie tylko regeneruje zniszczone włosy, ale także utrwala kolor. Keratyna spaja łuskę włosa, dzięki czemu zapobiega puszeniu się i nadaje blask. Kosmetyki fryzjerskie, których używamy, zawierają też filtr UV, który chroni włosy przed niekorzystnym działaniem promieni słonecznych. Połączenie tych wszystkich składników przywraca zdrowie i blask zniszczonym włosom.

Komórki macierzyste drzewa arganowego

Podstawą tego zabiegu na włosy jest eliksir na bazie komórek macierzystych drzewa arganowego oraz ampułka dobrana przez doświadczoną fryzjerkę w zależności od potrzeb włosów. Zabieg umożliwia odżywienie i regenerację zniszczonych włosów, a jego efekty można zatrzymać na dłużej.

Ampułki regenerujące włosy + sauna na włosy

Regeneracja z wykorzystaniem ampułek do włosów jest najszybszym z naszych zabiegów odbudowujących zniszczone włosy. To doskonały dodatek do koloryzacji lub trwałej ondulacji. Efekt jest wspomagany przez saunę na włosy. Doświadczona fryzjerka dobiera kosmetyk indywidualnie do struktury i stanu włosów.

Botoks na włosy

Wbrew nazwie do regeneracji włosów tą metodą wcale nie używa się toksyny botulinowej. Zabieg nosi tę nazwę ze względu na podobieństwo w swojej ogólnej zasadzie do zabiegów medycyny estetycznej. Tak jak botoks wygładza zmarszczki, tak jego fryzjerski odpowiednik wygładza łuskę włosa i uzupełnia ubytki składnikami takimi jak kolagen i kwas hialuronowy. Botoks na włosy głęboko je odżywia i sprawia, że olśniewają naturalnym pięknem.
 Profesjonalna pielęgnacja i regeneracja włosów w salonie fryzjerskim Lusia w Warszawie